ONLINE BUSINESS

Systemen en programma’s voor je online business

Phoenix

Het runnen van een online onderneming begint vaak met een goed opgezette website. Hoewel veel bedrijven werken met WordPress, ben ik enthousiast over Phoenix! Met Phoenix kun je moeiteloos een fantastische website maken, zelfs als je geen technische achtergrond hebt. 

Het is speciaal ontworpen om goed te scoren in Google, en het zit vol slimme trucjes voor zoekmachineoptimalisatie. Denk aan blogs, een kennisbank, interne links, AMP's en code die Google helemaal geweldig vindt. Maar dat is niet alles! Phoenix helpt je ook om bezoekers om te zetten in leads en klanten. Met speciale sjablonen voor landingspagina's, funnels, aandachtstrekkers, afteltimers, modules voor productlanceringen en nog veel meer, wordt het aantrekken van klanten een fluitje van een cent.

Phoenix

Mailblue

Wanneer je online een business runt, is e-mailmarketing onmisbaar. Net zoals jij vast ingeschreven staat op nieuwsbrieven van andere ondernemers of bedrijven, is het belangrijk om zelf ook aan e-mailmarketing te doen. MailBlue een van de grootste en meest bekende automatische mailprogramma's in de wereld. Hiermee kun je jouw mailinglijst opbouwen, e-books versturen, herinneringen voor webinars verzenden of een follow-up sturen na de aankoop van een cursus. Het biedt veel mogelijkheden om effectief te communiceren met je doelgroep en je marketingstrategie te versterken.


Plug&PAy

Wil je online een product verkopen en snel en moeiteloos starten zonder een complete webshop te bouwen? Dan is Plug&Pay de ideale oplossing.

Deze software is speciaal ontworpen voor ondernemers die niet technisch onderlegd zijn maar toch gemakkelijker online willen verkopen en een hogere conversie willen behalen.

Binnen no-time kun je een betaalpagina hebben, inclusief de mogelijkheid voor een snelle aankoop, upsells en een ingebouwd affiliate systeem, allemaal online beschikbaar.

Ik ben enorm enthousiast over deze tool! 

Plug&Pay

Canva

Canva is een onmisbare tool voor al je ontwerpen. Of je nu een e-book, webpagina, flyer, poster, uitnodiging, CV, Instagram-story of -post, of wat dan ook wil ontwerpen, Canva staat altijd paraat in mijn online business.In Canva selecteer je eenvoudig een template, pas je het aan naar jouw wensen en je bent klaar om te gaan!

Met de gratis versie kom je al een heel eind, maar voor nog meer mogelijkheden is een abonnement aan te raden. 

Huddle

Het is fantastisch om je klanten de mogelijkheid te bieden om online trainingen te volgen, en wat is er nu beter dan een eigen online leeromgeving waar ze kunnen inloggen en jouw cursus kunnen doorlopen? Met Huddle is dat allemaal mogelijk. Het is dé alles-in-één software voor e-learning en het opbouwen van een community voor jouw doelgroep. Met Huddle kun je supersnel en gemakkelijk je eigen platform opzetten, inclusief forum, profielen, like buttons, gamification-elementen en natuurlijk de e-learningomgeving voor al je digitale programma's, allemaal op je eigen domeinnaam. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog eens de Huddle app bij! Met Huddle wordt het opzetten van jouw online leeromgeving een fluitje van een cent.

huddle-e-learning-community-software

Toggl

Toggl is een geweldige tool voor tijdregistratie. Afgezien van het feit dat het handig, praktisch en noodzakelijk is voor je eigen businesssvoering om je activiteiten en taken bij te houden, is het zelfs essentieel voor onze vrienden bij de Belastingdienst. Als ondernemer moet je namelijk voldoen aan een bepaald urencriterium, en er is geen betere manier om je werkuren bij te houden dan met Toggl. Je kunt letterlijk een timer laten lopen voor elke taak die je uitvoert, als een soort stopwatch. Zo heb je precies inzicht in hoelang je met welke taak bezig bent geweest, en dit biedt een compleet overzicht. Handig! Bovendien is Toggl te koppelen met Trello.Mollie

Mollie

Als je online producten verkoopt, is het essentieel dat jouw klanten zonder gedoe jouw producten kunnen kopen, direct vanaf jouw website. Stel je biedt een online cursus aan op jouw site. Een potentiële klant leest jouw salespagina en denkt: "Dit wil ik hebben." Ze klikt op de koopknop en belandt in de winkelwagen. Vervolgens doet ze de aankoop en moet ze betalen.

Trello

Zodra je online business draait is het van belang om je projecten, klanten, werkstromen, werkuren en dergelijke vast te leggen en te monitoren. Op deze manier krijg je inzicht in de omvang van je werk, wat er nog gedaan moet worden, hoeveel tijd je aan een taak besteedt en hoe je eventueel kunt bijsturen. Dit alles kun je beheren in Trello. En als je een team hebt, kun je al je teamleden een eigen account geven.